Cukraus koncentracijos matavimas – šis areometras skirtas matuoti cukraus koncentraciją vyno gamybos mišinyje nuo 0 iki 24°.
Nevyrodančio, patogaus testinio cilindro – plastikinis skysčio cilindras su patogia plokščia apačia, kuris niekada nesusidaužo, tai privalumas palyginti su stikliniais ekvivalentais.
Matavimo testinis cilindras su uždoriu:
Testinis cilindras su uždoriu užtikrina, kad areometras neslystų, kai jis yra nešamas ar laikomas.Matavimo skalė su spalviniais žymėjimais:
Areometras turi spalviniais žymėjimais pažymėtus cukraus koncentracijos intervalus, atitinkančius tam tikrą fermentacijos etapą:Raudona zona „Fermentacijos pradžia I“: Prieš pradedant fermentaciją, cukraus koncentracija neturėtų viršyti 22°.
Geltona zona „Fermentacijos pradžia II“: Nedelsiant po papildomų cukraus dozių pridėjimo fermentacijos metu, areometro rodmenys neturėtų viršyti 16°Blg.
Žalia zona „Pabaiga“: Galutinėje fermentacijos fazėje, sausų ir pusiau saldžių vynų rodmenys turėtų būti šioje zonoje.
Lengvas matavimas:
Prietaisas labai lengvai naudojamas. Matavimas atliekamas tiesiogiai, be papildomų komplikacijų.
Vinometras – tai cukraus matuoklis vynui, reikalingas greitai ir tiksliai nustatyti cukraus kiekį vyno gamybos mišinyje. Vinometras yra areometras, kuriame skalė yra Ballingo laipsniais (°Blg) – 1°Blg atitinka maždaug 10 g cukraus 1 L sultyse (muste). Remiantis šiuo matavimu, galima numatyti alkoholio kiekį gėrime. Tam, kad būtų lengviau, koncentracijos intervalai yra pažymėti spalvomis – tai leidžia nebereikėti papildomų skaičiavimų ar lentelių.
Kaip naudoti: Norėdami atlikti matavimą, įdėkite areometrą į testinį cilindrą ir užpildykite jį tokiu skysčio kiekiu, kad plūduras laisvai plūduriuotų ir nesiliestų prie cilindro sienelių. Rezultatas nus読みtamas pagal viršutinį meniską.
Prietaisas yra kalibruotas 20°C temperatūroje.
Po matavimo, išpilkite skystį – jo negalima gerti.
Komplektą sudaro:
Plastikinis testinis cilindras
Testinio cilindro kamštis
Areometras
Diapazonas: nuo 0 iki 24°